Забрането е крадење и злоупотреба на фотографии од порталот Апла.мк

Август 07, 2019

Забрането е искористување на фотографии од порталот Апла.мк без да се наведе изворот! Непрофесионално е да се крадат и злоупотребуваат фотографии од нашиот портал и да се користат за нечие исмејување или величење. Овој пат нема да го именуваме лицето што го направи тоа, но случајот ќе го пријавиме во Советот за етика. Доколку не ги повлечи, без дозвола земените фотографии, ќе следува и тужба.

 

Оној кој сака да биде медиум треба и професионално да се однесува така зашто постои Кодекс на новинарите чие почитување е основно начело за да се влезе во новинарските води. Ако сакате да сте медиум и така да се претставувате, па да наплаќате и реклами, треба да следите настани и да си фотографирате, а не да глумите новинари на пазуза од работа. Новинарството е занимање, а не хоби!  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани