Webp.net gifmaker

Пет новозаболени и еден починат битолчанец

Јули 29, 2020

Денес во Битола се регистрирани 5 позитивни лица, на возраст од 1, 4, 38, 39 и 45 години и сите даваат податок за контакт со друго позитивно лице и се поврзани во фамилијарни кластери. Почина едно лице  на возраст од 73 години кое беше хоспитализирано во ГОБ “8 ми септември”- Скопје, информираат од ЦЈЗ Битола

Од контактите на новозаболените, за 8 лица е даден предлог за здравствен надзор и домашна изолација.

Вкупниот број на активни случаи во Битола изнесува 63. Денес се регистрирани 4 оздравени лица.

 
Во Демир Хисар денес е регистрирано едно позитивно лице на возраст од 70 години, а од неговите контакти за 2 лица е даден предлог за здравствен надзор и домашна изолација до ДСЗИ. Новорегистрираното лице не дава податок за контакт со друго позитивно регистрирано лице. Вкупниот број на активни случаи во Демир Хисар изнесува 25. 
 
Во Ресен денес има еден регистриран случај на возраст од 56 години, а регистрирано е и едно оздравено лице. Новорегистрираното лице не дава податок за контакт со друго позитивно регистрирано лице. Од неговите контакти за 1 лице е даден предлог за здравствен надзор и домашна изолација до ДСЗИ. Вкупниот број на активни случаи во Ресен изнесува 32.
 
Во Кичево денес има регистрирано 11 позитивни лица од кои 4 на возраст од 41-50 години, 3 на возраст од 51-60 години, 2 на возраст од 21-30 години и по еден во возрасните групи 11-20 и 61-70 години. Лицата не даваат податок за контакт со друго регистрирано позитивно лице. Вкупниот број на активни случаи во Кичево изнесува 79. Денес се регистрирани 14 оздравени лица.
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани