Webp.net gifmaker

Новаци лидер по излезност и до 13 часот

Октомври 17, 2021

Новаци општина рекордер по излезност

Општина Новаци, како и на сите претходни изборни циклуси, така и сега руши рекорди по излезност на гласачите. Според пордатоците на ДИК, до 13 часот на ниво на цела држава, Новаци е општина каде најголем процент од гласачоте го оствариле правото на глас, односно гласале 43,70 преоценти. Новаци е една од најголемите по површина општини во земјава, а со најретка населеност, Во Преспанско-пелагонискиот регион таа засега преднички по излезен број на гласачи, по неа е Могила со 28,78 проценти, Битола со 25,31 проценти, па Ресен со 20,99 отсто од гласачкото тело.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани