Webp.net gifmaker

Идните медицински сестри со едукативни предавања се вклучија во борбата против ракот на дојка

Октомври 20, 2019

Во пресрет на патрониот празник на  битолското медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ ученичките од трета година, Сара Вршкоскс, Алмина Сулејмановска и Габреила Стоковска, имаа презентација пред своите наставници и соученици по повод октомври-месецот посветен на борбата против рак на дојка, каде имаа можност да го истакнат своето познавање во нивната струка-медицински сестри.

Трите ученички вакви предавања ќе одржат и за дијабет и во другите училишта

medicinsko2

medicinsko3

medicinsko4

medicinsko6

medicisko5

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани