Webp.net gifmaker

Со низа активности кои  го означуваат развојот  на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ од отворањето на првата градинка до денес, оваа установа  ќе го одбележи 60 годишниот јубилеј од своето постоење. Активностите се прилагодени на вонредната состојба, односно ќе бидат електронски, па од денес до следната сабота ќе бидат споделувани на официјалната фејсбук-страница на градинката. Токму овде,  денеска е објавено и видео обраќањето на диркеторката Лидија Тфирст Митревска, кое има наслов во стих „Од секоја слика-некој спомен блика. За сè што правиме-со јубилеј славиме“.

На 25 декември во 1923 година, во Битола е родена Естреја ОВАДИЈА-Мара, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија.

Воспитниот тим и родителите на децата згрижени во сите девет клона на градинката „Естреја Овадија Мара“ денеска со хуманитарен саем на домашно подготвена храна го одбележаа Светскиот ден на борба против гладот.

Децата од ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ заедно со  нивните воспитувачки подготвија завршна приредба на тема „Патувам, Патувам...“, која се одржа денеска во Центарот за култура. Креативни костими, музички точки, танцови и други изведби од најмладите, со специфики на разни земји од светот,   можеа да видат родителите и другите  присутни на оваа приредба. 

61399608 2335746033361736 6237282636897714176 n

61546901 368784053985908 4185086983002914816 n

61259560 2313217652332512 5144581306834747392 n

61574710 314662662766012 395094337911783424 n

61604651 681463408973701 877714878045880320 n

61607957 403832640460300 5409422424963809280 n

62058262 2344688789189837 3017265004190629888 n

61258999 406015016668686 2155230235698659328 n

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани