Соопштенија

Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола на своите вработени и сите Македонци им го честитаат 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј.
Се известуваат сите водокорисници дека согласно одлуката на Управниот одбор на ЈП „Стрежево“-Битола бр. 02-287/6 од 17.05.2019 година
РЕК Битола ја информира јавноста дека изутрината дојде до краткотрајно исклучување на Блок 3 од системот. Причината за исклучувањето e грешка во автоматскиот систем за управување. Блок 3 повторно беше…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола, на својата 11-та по ред седница одржана под претседателство на Томе Димитровски, го дефинира учеството на битолските пензионери, спортисти за Регионалните спортски…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола беше домаќин на највисокото републичко раководство на Сојузот на пензионери на Македонија.
По повод престојните Велигденски празници, со одлука на Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола, деновиве на педесет социјално загрозени семејства во кои има пензионери им донираат прехрамбени производи.…
Во Прилеп деновиве се одржа Регионална средба за песна музика и игра меѓу пензионерите од четири општини Битола, Прилеп, Демир Хисар и Крушево. На средбата присуствуваше и претседателката на Сојузот…
Од подрачната единица на Министерството за земјоделство информираат  дека започна  рокот за поденсување  барања за субвенции по Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2019 година и  ќе трае до…
Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека сите Одделенија за управни работи ќе работат во сабота и недела (20 и 21.04.2019 и на 04 и 05.05.2019 година).
С О О П Ш Т Е Н И Е Здружението на пензионери од Битола им соопштува на своите членови- корисници на старосна семејна и воена пензија дека лабораторските услуги…
По повод 7 април- Денот на здравството, претставници на Здружението на пезнионерите од Битола ја посетија Клиничката болница „Др. Трифун Пановски“ и на Интерното одделение му дадоа донација во постелини.…
 Здружението на пензионери од Битола им соопштува на своите членови- корисници на старосна семејна и воена пензија дека по повод велигденските празници Битолската млекара ВеМилк за членовите на Здружението ги…
Паркингот во Клиничка болница Битола започна со работа -наплата раководена конечно од страна на Клиниката. Сакаме да ги информираме нашите пациенти корисници дека првите 15 минути од паркирањето се бесплатни…
Во службата за Радиологија  при Клиничката болница Битола започна да се изведува нова метода на дијагностика КОР БИОПСИЈА водена под ЕХО.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани