Соопштенија

Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на сите православни верници им го честита големиот христијански празник „Успение на Пресвета Богородица“ (Голема Богородица) со желби за добро…
Поради високите температури и зголемената потрошувачка на вода се известуваат граѓаните на Општина Битола рационално да ја користат водата. ЈКП "Водовод" во наредниот период ќе врши дополнителни контроли за утврдување…
Здружението на пезнионери од Битола заедно со Здружението на инвалитски пензионери и инвалиди на трудот од Битола ја завршија реконструкцијата на влезните скали кои водат кон просториите на Здруженијата. Новиот…
ЈКП Нискоградба им соопштува на граѓаните во општина Битола дека поради изведување на градежни работи на улицата „Мордо Нахмијас Лазо“ , на потегот од раскрсницата со улицата „Димитар Тодоровски “…
Градоначалникот на Општина Битола Наташа Петровска ја поздравува иницијативата на РК Еурофарм Работник и одлуката на Советот на Општина Битола донесена на последната седница, која се однесува на спроведување и…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на цела држава им го честита Денот на Републиката, 2 -ри Август кога било дигнато Илинденското востание во 1903 година…
Престануваат да важат посебните мерки за работа и превентива  дадени  по  препорака на министртството за здравство при прогласувањето  на епидемија на морбили на ниво на државата. Од денес важи редовниот…
Имајќи предвид дека изведената градба „Доводен цевковод и нов резервоар за село Лавци“ е ставена во пробна функција, ЈКП. „Водовод“ – Битола како надлежен општински давател на услуга Ве известува…
Здружението на пезнионери од Битола заедно со Здружението на инвалитски пензионери и инвалиди на трудот од Битола почна со реконструкција на влезните скали кон Здруженијата кои беа руинирани. Сега се…
РЕК Битола ја информира јавноста дека пристапи кон исклучување на Блок 2 заради намалување на корисното дејство на истиот, а како последица на пројавената неисправност на групата загревачи за висок…
ЈП „Стрежево“ Битола им соопштува на сите граѓани дека сезоната за наводнување 2019 година е започната. Од тие причини во главниот канал и останатите објекти се пуштаат поголеми количини на…
Ве известуваме  дека во периодот од 10.06. 2019 година до 10.07. 2019 година, нa корисниците на услугите на ЈКП „Водовод“ Битола кои имаат заостанат долг за вода и тоа; /по…
Се известуваат граѓаните корисници на вода од ЈКП„ВОДОВОД“ Битола дека сметките и фактурите за потрошена вода можат да ги плаќаат покрај на пошта, благајната на ЈКП„ВОДОВОД“ Битола, интернет порталот за…
На следната седница на Советот на Општина Битола, предвидено е да се изврши ребаланс на буџет, со што ќе продолжи рефундирањето на средства за превоз на учениците за одредени релации.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани