2win800x200

Под менторство на наставничката Симеона Павловска успешни проекти на германски јазик на учениците од ПОУ „Даме Груев“ и „Тодор Ангелевски“

Декември 12, 2022

Кретивна презентација на ликот и делото на Karl May направија ученици од ПОУ „Даме Груев“ и ПОУ „Тодор Ангелевски“ заедно со наставничката по германски јазик Симеона Павловска.   Повод за настанот беше  јубилејната година од E. T. A. Hoffmann, Friedrich I. Barbarossa, Annette von Droste-Hülshoff, Karl May и Robert Bosch во организација на Здружението за македонско-германско пријателство и соработка од Битола. 

Учениците предводени од наставничката Павловска беа дел од  85 ученици кои се солидни во изучувањето на германскиот јазик и кои преку своите училишта зедоа учество во активностите за одбележување на значајни личности од Германија настан организиран од Здружението за македонско-германско пријателство и соработка од Битола.

Во настанот учествуваа основните училиште „Климент Охридски“, „Елпида Караманди“, „Тодор Ангелевски“, „Трифун Пановски“ и „Даме Груев“, а од средните училишта гимназијата „Јосип Броз –Тито“.

Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат и внатре

Можно е да е слика од 11 луѓе, луѓе што стојат и внатре

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани