ОУ „Коле Канински“ - Битола, дел од проектот „Еразмус+“

Декември 12, 2022

Училиштето „Коле Канински“ - Битола беше дел од проектот „Еразмус+“ пректот: „Дигитална моќ“ (Digital Power).

Станува збор за проект кој ќе трае 2 години, а неговата цел е споделување на дигитални алатки и иновации во наставата.

proekt 12 12 2022

Во проектот учествуваа двајца наставници од „Коле Канински“, Елена Петков, наставник по германски јазик, која беше и координатор на проектот, Методиј Богоев, наставник по географија и Зоран Мирчевски, директор на „Коле Канински“ и две ученички, Стефанија Марковска и Андреа Цветковска. На првата мобилност, наставниците, директорот и учениците го посетија германскиот град Алтенгштет, во близина на Штутгарт.

2proekt 12 12 2022

За време на посетата, децата и наставниците беа на дигитална обука „Бионикс“, каде можеа да истражуваат на тема биолошките процеси пренесени преку техниката, а имаа можност и да присуствуваат на часовите по јазици и информатичка технологија.

3proekt 12 12 2022

Училиштето направи партнерства со училишта од Германија, Португалија, Хрватска и Турција.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани