2win800x200

Успешен проект - Финансиска писменост на средношколците од Горната гимназија и Економско

Февруари 02, 2024
На 25 и 26 јануари во прсториите на Гимназијата „Јосип Броз Тито“-Битола се одржа обуката за финансиска писменост. Обуката со наслов „МИКРО БИЗНИС ИГРИ“ е дел од проектот FinYes поддржан од U.S. Embassy North Macedoniа
Целта на оваа обука се одвива преку методот на искуствено учење и претставува практична симулација на микро бизнис игри каде учесниците ги учат основните финансиски поими, преку игра.
Обуката ја водеа професорките Фани Наумовска од Гимназијата „Јосип Броз Тито“ и Мирјана Лозановска од СЕОУ „Јане Сандански“ Битола. На неа присуствуваа 16 млади учесници од двете училишта.
Целта на оваа обука е зајакнување на финансиското знаење и вештини на учениците и унапредување на образовниот процес преку праткични симулации и пристап кој е високо ефективен кај учениците.
424590929 771121748378185 376534399500070735 n
421948289 771121321711561 9215948511142617826 n
421985804 771120088378351 402548166815216475 n
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани