2win800x200

ОУ „Коле Канински“ доби нови наставни средства и помагала - донација од компанијата „ВИК Македонија“

Март 15, 2024

Со цел да ја подобри наставата , компанијата „ВИК Македонија“ донираше наставни средства и помагала во ОУ „Коле Канински“ - Битола. Донацијата се состои од 11 табли за пишување, 3 видео проектори, 2 интерактивни табли и 4 глобуси од компанијата за електрични апарати „ВИК Македонија“, компанија за производство на електрични апарати, дел од „ВИК груп“.

Донираните наставни средства и помагала ќе помогнат во полесно спроведување на наставата во училиштето, но и ќе им ја олесни работата на наставниците. „ВИК Македонија“ како општествено-одговорна компанија со оваа донација придонесе кон подобрување на само на условите во училиштето, туку и во целата заедница.

kompanija

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани