2win800x200

Децата од градинките учат за безбедност во сообраќајот

Октомври 14, 2020

Советот за превенција при Општина Битола во соработка со Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот денеска ги учеа децата од градинката „Мајски Цвет“ за безбедноста во сообраќајот. Тие ја проследија претставата „Безбедно дете“, а потоа боеја боенки со истата содржина. 

 3

Оваа активност ќе се спроведе и во ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“.
 
1
Членовите на  Советот за превенција ја проследија едукативно информативната  работилницата во функција на поголема видливост на Советот за превенција и зголемена соработка со граѓаните и граѓанскиот сектор. На работилницата се разработуваа и теми за законската рамка за делување на ова тело и неговите надлежности. 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани