2win800x200

ЈП„Паркинзи“ ја презема пајак службата од ЈП „Комуналец“

Октомври 14, 2020

 

ЈП„Паркинзи“ ја презема пајак службата во градот со која досега управуваше ЈП „Комуналец“ Битола. На новата седница на Совет која ќе се одржи следната недела во вторник, поставена е точка на дневниот ред со која управувањето на оваа служба чија надлежност е подигање на погрешно паркирани возила или возила кои го попречуваат нормалното движење на останатите возила се префрла во надлежност на новото јавно претпријатие кое раководи со битолските обележани паркинзи. 

-Решение за давање согласност на Одлуката за усвојување на Ценовникот на услуги за подигање и пренесување на непрописно паркирани возила и возила кои го попречуваат безбедното движење во сообраќајот на ЈППЈЛП, стои во дбевниот ред на новата седница на Советот.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани