2win800x200

Уметникот Драган Најденовски-Најдо со ретроспективна изложба и промоција на монографија 40 години творештво

Декември 30, 2023

Фоајето на НУ Центар за култура Битола поставена е изложбата на битолскиот уметник Драган Најденовски-Најдо. Станува збор за ретроспективна изложба и промоција на монографија 40 години творештво на Најденовски. 

-Центарот за култура од Битола се запишува како издавач на монографија во која е собран еден фасцинантен уметнички опус, на еден сериозно голем уметник во нашата земја , кој креира симболично и модерно ликовно творештво, реално и апстрактно кое изобилува со поетски лиризам, естетизам и претставува една модерна галаксија која сјае со посебни нијанси и колорит, објави директорката на центар з акултура во Битола, Маја Андоновска Илијевски.

Можно е да е слика од 3 луѓе и телевизија

Можно е да е слика од 12 луѓе и толпа

Можеби е уметничко дело на 3 луѓе и телевизија

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани