2win800x200

Свеченост по повод 40 години постоење на "Стрежево"

Ноември 26, 2018

Јавното претпријатие ,,Стрежево" денес слави јубилеј, 40 години постоење. Пуштен е во употреба Центар за динамичка регулација и видео надзор на објектите на претпријатието. Јубилејот на претпријатието му го честитаа многумина вработени, пензионирани работници, директори и други битолчани. Присутен е и генералниот секретар на СДСМ и пратеник Александар Кирацовски. 

Директорот на ЈП ,,Стрежево" Менде Граматковски рече дека ова е јубилеј достоен за почит и дека се преземаат мерки за понатамошен развој на ,,Стрежево". 

Пратеникот Кирацовски рече дека хидросистемот многу е значаен за Битола  и рече дека ќе помогне системот и понатаму да се унапредува. .20181126 13320820181126 12250220181126 12423320181126 12445520181126 120504

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани