2win800x200

„Нискоградба“ денеска ги чисти од снег помалите улици и селските патишта

Јануари 04, 2019

ЈКП„Нискоградба“ почна со чистење на помалите улици во градот кои се надвор од прв и втор приоритет.

Снежната покривка во Битола достигна  24 сантиметри, а од претпријатието велат дека денеска се расчитуваат улици во населбите Баир, Брусничка населба и други помали улици како и патиштата до селата кои се дел од Општина Битола. Според Методи Силјановски , директор на „Нискоградба„  интензивно се чистат и споредните улици и се посолуваат со сол и ризла. Досега се посипени 100 тони сол и 80 кубни метри ризла.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани