Webp.net gifmaker

Во Битола има два активни кластери, поголемиот дел од останатите слуачи не се поврзани меѓу себе, велат од Здравство за апла.мк

Јули 26, 2020

Тројца од заболените  кои вечера се регстрирани во Битола како  позитивни на КОВИД 19 се  поврзани со преходни заразени, а за два последни случаи не може да се детектира изворот, одгворија од Министерството за здравство на прашањата на апла.мк

Од таму велат дека во Битола има два активни кластери, а останатите се заразени преку  фамилијарна трансмисија или се  индивидуални и  неповрзани.

Во  моментот во Битола околу 120 лица  се ставени  под здравствен надзор во домашна изолација


 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани