Нов асфалт за регионалниот пат Кажани-Ротино

Април 29, 2021

 

Регионалнот пат Кажани-Ротино доби нов асфалт во должина од 3400 метри, со ширина од 6 метри, а исто така на потегот од месноста Бела чешма – Цапари, се изврши делумна санација на коловозот со нов асфалт во должина од 700 метри.
Потегот се санираше од страна на екипите на Македонија пат, по претходна иницијатива на локалната самоуправа за санација и реконструкција на патиштата во овој дел од потпелистерието.
Минатата градежна сезона, во должина од 2 километри, беше аасфалтиран регионалниот пат Битола-Кажани.
Можно е да е слика од road
 
Можно е да е слика од road
 
 
Можно е да е слика од road, дрво и природа
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани