Webp.net gifmaker

Сквернавен споменикот „Руски крст“ во Битола

Мај 25, 2021

 

Вандали уништиле  дел од споменикот „Руски крст“ во Битола, подигнат во Градскиот парк. Утрово неколку гранитни плочи беа на земја, а оштетени се и скалите. Споменикот на „Руски крст“ е подигнат на 8 август 2003 година во чест и слава на рускиот императорски конзул во Битола Александар Аркадиевич Ростковски по повод 100 годишнината од неговата смрт. Ваквото вандалско однесување продолжува во континуитет откако од почетокот на годинава беа оштетни и споменици на борци од НОВ и Италијанскиот споменик на паднатите борци на Македонскиот фронт. 

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани