Webp.net gifmaker

Битолската шумска полиција одзеде пили и моторни возила од дрвокрадци

Октомври 06, 2021

Изминатиот викенд Шумската полиција со полни раце работа, а во  три спроведени акции, затекнати се неколку прекршители.

Над манастирот Св. Јован над населбата Баир затекнати се две лица кои вршат бесправна сеча на огревни дрва и одземени се две пили. На мв. Браненица затекнато е моторно возило Лада Самара натоварено со бесправни огревни дрва, додека пред село Секирани на патниот правец с. Црнеец - Битола затекната е Опел Астра караван натоварена со бесправно посечени огревни дрва. Пилите и патничките моторни возила се одземени, а за сторителите ќе бидат поднесени соодветни пријави, информираат за апла.мк од Шумската полиција

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани