Неверојатна глетка од врвот Ветерница на Пелистер, зајдисонце и Преспанско езеро на дланка (фотогалерија)

Октомври 02, 2021
Фото: Иванчо Тошевски и Јасмин Биберовиќ Фото: Иванчо Тошевски и Јасмин Биберовиќ

Над Големо Езеро, на надморска височина од 2420 метри, се наоѓа врвот Ветерница на Баба Планина, од каде се протега неверојатна глетка кон Преспанското Езеро, а овој пат и преубаво   зајдисонце, доловено  низ објективите на Иванчо Тошевски и Јасмин Биберовиќ.

 243583195 1029114691236695 8470280438092935245 n

243615091 2347161835418427 4465158876605333105 n

243631178 385082449754030 8969162143489897642 n

243661400 844056226281090 476875545924557768 n

243687131 1980798275662955 8490865410641004829 n

243691578 1058037335025672 315879699337720293 n

243695179 413986063434945 3569500771183998551 n

243737409 267919951865908 5564728111755147121 n

243737409 267919951865908 5564728111755147121 n

243737409 267919951865908 5564728111755147121 n

243737409 267919951865908 5564728111755147121 n

243739672 559929011890734 3665126406747284104 n

243773187 156234290016193 2063742582197473622 n

243789692 877252516232609 7706773489071063405 n

243829178 1926444550870416 2891641044815827315 n

243962364 568444017826584 6699390816059046520 n

244186447 283665526711666 7915837124694671536 n

244319218 1244063449440797 2744169514991829461 n

244358121 205702514988048 6448222707731193271 n

244389710 854437618600089 561524450629831485 n

244411298 2952210195003836 7266073905757739746 n

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани