2win800x200

Улицата „Довлеџик“ е од претходна ситуација, рече советникот Корлевски

Мај 30, 2022

„Едниот колега од ВМРО-ДПМНЕ вели гледате Довлеџик како се прави, а другиот излегува и му вели плаќаме претходни ситуации. Е, да, Довлеџик е од претходна ситуација. Не ја градите вие, некој друг ги исфинансира средствата. Дека се градат улици се градат, некој оставил финансиски средства во буџетот. 7 милиони евра на сметката во плус, а вие 8 милиони евра трошите за шест месеци. Е таа е разликата“, рече советникот Боче Корлевски на денешната седница на Совет отакко запраша на што актуелната власт потрошила толку пари, а советникот Бојковски од ВМРО-ДПМНЕ му рече дека дел од средствата се за плаќање на претходни ситуации.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани