2win800x200

Силвана Ангелевска, претседател на Советот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

-Ова е многу посериозно од било кога. Гледате како реагираат многу европски држави. Ние сме една сиромашка држава. Навистина ние сочувствуаме со луѓето кои бегаат од војна, но доаѓаат и од економски причини.

Ова е надвор од умот да се нарекува како ксенофобично, ние не ни знаеме какви се луѓето по вероисповед. Ние немаме ресурси да ги примиме. Фактичката состојба е таква каква што е невработеноста сеуште има огромна.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани