2win800x200

„Да се реагира посовреме дури не се искакаме сите“, рече Чулакоски од советничката говорница

Август 13, 2020

 

Советникот од Поинаку Иван Чулакоски на последната седница на Совет побара да се санира проблемот на улицата „Васко Карангелевски“, велејќи од говорница дека таму „во 21 век извираат лајна“ и „посовреме треба да се реагира дури не се испокакаме сите“.     

„На улицата Вско Карангелевски, проблемот не потекнува откако вие дојдовте за директор, туку е од претходно останат, но огромен е проблемот за 21 век во Битола. Ќе бидам малку вулгарен, извират лајна, ќе извините сите,  мислам дека е срамота за еден град како Битола да имаме фекалии по улиците и да смрди. Тоа е точно наспороти згарадата Декорпод, имавме табла поставено таму, знам дека се ободовте да го исчистите, но таму проблемот е сигурно поголем. Така да, мислам дека посовреме треба да се реагира дури не се искакаме сите“, рече Чулакоски од советничката говорница. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани