2win800x200

По метларката, помина и прскалката!

Март 01, 2019

Специјалната машина за метење на ЈКП Комуналец  од утрово ги обиколува главните битолски сообраќајници, а по неа на терен излегува и  специјално моторно возило – цистерната  за миење на улиците. Големата машината  за метење помага за поефикасно чистење на  градот и собирање на  отпадот од коловозите, иако секое утро на терен се и комуналните работници.

u3

u1

Цистерната  за миење улици, пак  дополнително го зголемува квалитетот на хигиената и јавната чистота околу одржувањето на јавните површини: градски сообраќајници, тротоари, пешачки патеки, паркинзи...

u2

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани