Соопштенија

СООПШТЕНИЕ   Здружението на пензионери Битола им соопштува на своите членови старосни,семејни и војни пензионери дека уписот за свински половинки ќе започне на14.11.2022 год.секој работен ден од 10.30 до 13.30час. во салата…
Жителите на Месната заедница Јонче Мурџевски во Брусничка населба испратија јавна благодарност до компанијата Интерворкс која го уредува спортското игралиште во населбата.    Според нив, Интерворкс е пример за одговорна…
О   Г   Л   А   С За прибирање на ПОНУДИ за свежо свинско месо Здружението на пензионери Битола ги повикува заинтересираните производители и дистрибутери на свежо свинско месо да достават понуди…
Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија од Скопје при Универзитетот Св. Кирил и Методиј, со голема завршна конференција на која се сретнаа најдобрите експерти во областа, го заокружи двегодишниот…
Списанието за култура – литература, драмска уметност, филм и издаваштво „Современи дијалози“ што го издава Македонското научно друштво – Битола, за прв пат се појавува во 2013 година, а своето…
Иновативниот уред IQOS кој претставува подобра алтернатива на пушењето цигари ќе може да се најде во рамките на IQOS караванот, моментално поставен во Битола. Неговата локација е во уличката помеѓу…
Даница Петличкова останува на чело на Здружението на пензионери од Битола. Таа беше едногласно избрана за претседател на Ивршниот одбор, но и за прв човек на Здружението на редовните избори…
    На ден 03 август 2022 (среда), со почеток од 06:00 часот екипите на КЈП Нискоградба ќе започнат со  санација на дефектот на фекалната канализациона мрежа на улица Партизанска…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани