2win800x200

Од денес поевтинување, производи ќе ги познаете по ознаката „Гарантирана цена“

Септември 20, 2023

Стотици прехранбени производи од денеска, а најдоцна од утре па се до 30 ноември годинава во маркетите треба да имаат за најмалку 10 отсто пониски цени отколку што се продавале на 1 август. Граѓаните ќе можат да ги препознаат според ознаката „гарантирана цена“. Одлуката за поевтинување на прехранбените производи за 10 отсто и замрзнување на намалените цени  ја донесе вчера Владата на седница, а според најавите од министерот за економија листата со производи ќе се прошири следната недела. 

Примената на Одлука за определување на највисоките цени во трговијата на мало со усвоената листа на производи, според Бектеши, ќе ја намали целокупната инфлација во делот на храната за 4 до 5 отсто. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани