2win800x200

Планирано исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Декември 12, 2018

РЕК Битола ја информира јавноста дека во текот на денот ќе изврши планирано исклучување на Блок 3.

Планираното исклучување се прави поради превентивна проверка и отстранување на помали дефекти, како и за зајакнување на оперативноста на блокот.

Блок 3 ќе биде вратен во мрежа во следните неколку дена, додека во меѓувреме РЕК Битола ќе го продолжи континуираното производството на електрична енергија преку Блок 1 и Блок 2.

АД ЕЛЕМ во моментов произведува електрична енергија според планот и според потребите на тарифните потрошувачи и сите зафати на производствените капацитети се пресметани во планот за производство.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани