2win800x200

Бугарија дава неповратна финансиска помош за реконструкција на училиштето во Бач

Декември 13, 2018

Во Генералниот конзулат на Република Бугарија во Битола ,градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузмановски и Генералниот конзул на Р.Бугарија во Битола, Димитар Иванов потпишаа договор за доделување на неповратна финансиска помош на Општина Новаци на основа на политиката на Р.Бугарија за учество во меѓународната соработка за развој.

Финансиската помош се доделува за реализација на проектот „Реконструкција на покрив и спортска сала за подрачното училиште во село Бач“.

"Соработката со Р.Бугарија преку Генералниот конзулат на Р.Бугарија во Битола дава позитивни придобивки.Оваа финансиска помош позитивно ќе се рефлектира во подобрување на училишната средина и условите во неа .Со реконструкцијата на подрачното училиште во селото Бач ќе ги подобриме условите за настава ,со што би обезбедиле поквалитетен ,поефикасен образовен процес.Училишната средина е одраз на животот во заедницата.Со градење посигурно,подобро и поефикасно училиште со ефективен образовен процес се подобрува целокупниот живот во заедницата"-истакнува градоначалникот Љубе Кузманоски.
Општина Новаци посветено работи на обезбедување на подобри и поефикасни услови во основните училишта на подрачјето на општината.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани