2win800x200

Соопштенија

Младите од рурална Пелагонија ставија цени на своите иновативни производи! Работејќи на финализација на бизнис плановите, во рамките на проектот FAST FORWARD, 15 млади ги презентираа своите претприемнички идеи и…
АД ЕСМ Подружница РЕК„Битола“ го честита Денот посветен на Св. Кирил и Методиј, сесловенските просветители кои со својата животна посветеност и дела постигнаа неверојатен цивилизациски напредок, не само македонската писменост,…
С О О П Ш Т Е Н И Е ! Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, дека во мецес…
Корисниците на водни услуги на ЈКП „Водовод“- Битола кои имаат заостанат долг за вода и тоа; по основ на тужени, редовни сметки и фактури за сите физички и правни лица…
С О О П Ш Т Е Н И Е ! Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, кои се заинтересирани…
Општина Битола, го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства од буџетот на општината на спортски клубови, спортски здруженија и спортисти за 2023 година. Финансиската поддршка согласно програмата за активностите во областа…
На 22.04.2023 година во Битола се случи третата работилница во рамки на проектот „FAST FORWARD“ на тема: ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ И ДЕЛОВНО ПЛАНИРАЊЕ - ПАЗАРНА ВАЛИДАЦИЈА НА БИЗНИС ИДЕИ. Преку алатките…
Во холот на НУУБ "Св. Климент Охридски" - Битола, на ден 24.04.2023 година (понеделник) во 11.30 часот ќе биде поставена изложба на 100 книги, стари 100 години од фондот на…
Членови на Здружението на пензионери од Битола 21 март, Денот на пролетта, го одбележаа со еколошка акција чистејќи неколку локации низ градот. Тие од уличен смет го исчистија просторот околу…
Членови на Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола го посетија Домот за стари лица „Сју Рајдер“ и донираа 100 постелнини. Штитениците во домот ги поздрави претседателката на Здружението…
На 19.03.2023, недела, на улица Булевар 1-мај, Битола, зона “А5“ (пред “Стела“), и зона “В7“ ќе се одвива градежна активност бележење на хоризонтална сигнализација -паркинг места. Замолуваме сите станари да…
Општина Битола објавува јавен оглас за ангажирање на тутори за поддршка на ученици Роми од второ, трето и четврто одделение во основно образование во Општина Битола. Оваа активност се имплентира…
Почитувани купувачи,  Повелете во „Сабина Трејд Хира Доел“ на улица „Крали Марко“ бр.1 во Битола. Најдобар избор на железарија, браварија, штрафовска роба, санитарија, водовод, одвод, фитинг и електрика! Ве очекуваме!…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани