2win800x200

Соопштенија

Жителите на Месната заедница Јонче Мурџевски во Брусничка населба испратија јавна благодарност до компанијата Интерворкс која го уредува спортското игралиште во населбата.    Според нив, Интерворкс е пример за одговорна…
О   Г   Л   А   С За прибирање на ПОНУДИ за свежо свинско месо Здружението на пензионери Битола ги повикува заинтересираните производители и дистрибутери на свежо свинско месо да достават понуди…
Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија од Скопје при Универзитетот Св. Кирил и Методиј, со голема завршна конференција на која се сретнаа најдобрите експерти во областа, го заокружи двегодишниот…
Списанието за култура – литература, драмска уметност, филм и издаваштво „Современи дијалози“ што го издава Македонското научно друштво – Битола, за прв пат се појавува во 2013 година, а своето…
Иновативниот уред IQOS кој претставува подобра алтернатива на пушењето цигари ќе може да се најде во рамките на IQOS караванот, моментално поставен во Битола. Неговата локација е во уличката помеѓу…
Даница Петличкова останува на чело на Здружението на пензионери од Битола. Таа беше едногласно избрана за претседател на Ивршниот одбор, но и за прв човек на Здружението на редовните избори…
    На ден 03 август 2022 (среда), со почеток од 06:00 часот екипите на КЈП Нискоградба ќе започнат со  санација на дефектот на фекалната канализациона мрежа на улица Партизанска…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани