2win800x200

(Видео) Шпанија на Широк Сокак

Јули 28, 2022

Со традиционалниот шпански танц денес на плоштадот Магнолија во Битола се претстави ансамблот „Франсиско Гоја“ од Мадрид, Шпанија. Нивната игра беше уживање за минувачите. Создадоа музика удирајќи со костањети и пеејќи. Им се придружија и маријачи на жичени инструменти, па се создаде несекојдневна атмосфера за уживање во убавите звуци, танцот и живата музика.  Настанот беше дел од уличните перформанси „Музика на Широк Сокак“ во рамките на Илинденски денови. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани