Конститутивната седница на општинскиот Совет тргни застани

Ноември 15, 2021

Конститутувната седница на општинскиот Совет започна со пауза откако градоначалникот Тони Коњановски најави нови точки на дневен ред кои мора итно да се донесат. Тие се однесуваат на измени на буџетот и информација за работата на зимската служба кои мора да се донесат до 15 ноември. Советникот од СДСМ Менде Илиевски побара пауза од 15 минути за да ги добијат материјалите за дополнителните точки на дневен ред. Марица Тодоровска од ВМРО-ДПМНЕ како највозрасен советник ја води првата седница и дозволи пауза од 15 минути.

Коњановски во првото обраќање како градоначалник од говорницата рече дека е важно да се тргни политиката од локалната заедница и сите да работат за општ, а не за личен интерес.

 

received 1004633173448437

received 972729989986484

received 2392593347537194

received 1522132121488075

received 269554175114380

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани