Гаражите зад зградата кај некогашен ЈАТ, Општината ќе ги урива в четврток, жителите најавуваат протести

Август 16, 2022

Жителите од зградата кај некогашен ЈАТ денеска добија писмено известување од општинската администрација дека во четврток на 18 август ќе се уриваат нивните гаражи позади зградата. Инспекторатот ги предупредува сопствениците да ги отсранат возилата и инвентарот за да не бидат оштетени при уривањето. Жителите пак најавуваат дека ќе се спротистват на уривањето и бараат да го видат идејното решение за она што е планирано да се гради на просторот зад зградите.

 Inkedизвестување

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани