Хулигани ги уништија клупите и детските реквизити кај Довлеџик

Септември 18, 2022

Детските реквизити и клупите поставени на улицата „Смилевски конгрес“ во населбата Довлеџик, се уништени од дивеењето на хулигани, а околните жители бараат надлежните да ги откријат сторителите и да ги казнат.

Радоста на децата од овој дел на градот траеше само неколку месеци, кога беа поставени детските играчки.

Оваа појава на дивеење на хулиганите често се случува на повеќе локации низ градот, најчесто во ноќните часови, кога се уништува урбаната опрема и детските реквизити.

Битолчани во повеќе наврати бараат да бидат поставени камери за да можат да се откријат сторителите на вакви и други девијантни појави.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани