Денес во атарот на село Снегово над битолската населба Баир во организирана акција на  Шумската полиција разбиена е група дрвокрадци. Во акцијата се запленети 3 шпедитери натоварени со околу 3 м3 огревни дрва, и истите се предадени во ШПС Кајмакчалан Битола. За сторителите се поднесени соодветни пријави, информираат за апла.мк од Шумската полиција

 Дрвокрадците не се откажуваат од безмилосното пустошење на македонските шуми. Деновиве Шумската полиција на повеќе локации спроведува контроли против бесправната сеча. 

Шумската полиција од Демир Хисар при организирана акција заедно со шумочуварската служба од Национални шуми „Бигла“-Демир Хисар затекнаа на лице место четири лица од Крушево при дива сеча на дрва. Дрвокрадците  подолг период „оперирале“ низ демирхисарските шуми и биле следени од шумската полиција, дознава Апла.мк. 

Во успешно спроведената акција одземени се десет метри дабови огревни дрва, товарно моторно возило и фалсификуван импровизиран жиг за жигосување на дрва. За сторителите поднесени се соодветни пријави.дрва 2

дрва 3

дрва 4

дрва 5

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани