2win800x200

(Фото) Како сцена од новогодишна бајка – домот на битолчанката Ивана Вуковиќ- Груевска

Декември 24, 2022

Битолчанката Ивана Вуковиќ- Груевска (33) чија пасија е декорирањето, украсувањето и уредувањето, семејниот дом го претвори во вистинска сцена од раскошна новогодишна бајка. Оваа талентирана битолчанака, сопруга и мајка на две ќеркички, од кои Киријана има две години, а Кристијана само седум месеци, вели дека зимските празници сами по себе се идилични, а таа само на таа идила го става својот печат, креира и моделирам според сопствениот дух.

„Новогодишното уредување бара особено внимание и долга подготовка која започнува дури од октовмри и се се избира, изработува, декорира со голема љубов и внимание без разлика на времето и трудот кои се вложуваат. Куќата ја красат 5 новогодишни елки, стотици лампиони, голем број на новогодишни украси, герланди, сијалички , а најголемо внимание освојува еклата во дневниот простор која е вистинска ,,кралица“ во бело-сребрена боја. Она што е невозможно да остане незабележано и кради сечиј поглед е украсениот двор каде што централно место има   три и пол метарската елка накитена со голем број на ламбиони и сијалички, а се тоа е надополнето со украси, венци, герланди и сијалички“, вели креативната Вуковиќ- Груевска.

Работи како наставник веќе 10 години и вели дека тоа е една од најблагородните професии која бара големо трпение, посветеност, интузијазам, иновативност, креативност... Но, последните две години со оглед на тоа дека се оствари во улогата мајка со две ќерки за краток временски период , најголемиот дел од времето и вниманието ѝ е посветено на семејството,а тие станаа нејзина најголема мотивација и инспирација.

„Декорирањето, украсувањето, уредувањето и креација се моја страст и пасија, секој настан, роденден, годишнина, слава или празник , дури и сопствената свадба беше моја лична креација и речиси е невозможно во нашиот дом да се прослави нешто без соодветен декор во зависност од поводот. Често пати блиските и оние кои добро ме познаваат бараат совет и помош околу уредување, па нескромно можам да кажам дека едно од најпоставуваните прашања е ‘Зошто професионално не се занимавам со тоа?’ , затоа во последно време тоа ме натера да почнам да размислувам посериозно околу таа тема.

-Навистина посакувам оваа празнична магија да допре до секого, сијаличките да го распламенат жарот за секоја надеж, блескавите лампиони да се рефлексија на љубовта кон секое битие, божиќната ѕвезда да го исполни срцето со добри дела , а новогодишната песна да одекне за секое ново утро!!! Среќни празници мои драги битолчани-, упатува честитки нашата креативна битолчанка.

320923364 710231267128673 3147132182709789142 n

318777646 699357474938352 5933645324967104955 n

319080300 1197939327814110 3031931679499794070 n

319087902 824536188632653 3103223214456475708 n

319102405 529528612560366 3898475244878614395 n

319244500 1529067640892708 6798498076627168994 n

319298152 1298493064342297 167175692159042514 n

319307318 459912102811444 7838509963460737739 n

319333307 543947414259895 6196996334204931694 n

319377072 1126581618227129 1296488259472735362 n

319393938 476510711294822 6556131787175566541 n

319418530 486859850255677 3661013221475102669 n

319503054 3474349926128754 5149924022713076893 n

319526466 1902073400142856 5861867406874008231 n

319531418 903324310677507 5805391614920452560 n

319537282 1503471530148470 7406747826205646987 n

319542354 596044285620679 1504808809386891337 nж

319543349 894636748227514 5240294619855264854 n

319630784 600262658532858 64464572336827870 n

319681157 1164347924202217 2772205075560223402 n

319681159 849705399684083 2692068462235840355 n

319688885 862069548263995 1270968197697720870 n

319708769 465505602433603 8386076339842434099 n

319723874 1200381467576366 1572962596863630723 n

319730297 1091888831482516 7558965840998737227 n

319809008 850143659463772 8483571191890504526 n

319809008 883732842759175 8871257569968252342 n

319990127 1511188429380945 6354252766518377229 n

320030394 915596086273204 4338104408947749226 n

320101063 675137314087090 5948298583618854192 n

320172780 710352470414052 2674426944893424770 n

320270705 5721408887974730 6750474310480956575 n

320438135 469067872047030 3119852431722965435 n

320542628 851125989433193 4338124024712780245 n

320575989 675356574056445 7025981894410186183 n

320593485 473081968230119 7823846311829525883 n

320621597 453229333686105 3985162800668610560 n

320671646 529512652552726 2969139399025767742 n

320777573 523810153109643 1042483346566063906 n

320923364 710231267128673 3147132182709789142 n

321040278 894442058642321 2123133919453538058 n

321099261 2668930466574928 14146892394796965 n

321109270 1125249051517633 1078126612664653914 n

321155374 1284612072384143 8622437223488973917 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани