2win800x200

Од среда брзи тестови за ковид-19 и во месната заедница ,,Панде Кајзеро", обезбедени се од Општината и се бесплатни

Декември 18, 2020

Oд 23.12.2020 год. (среда) се става во функција нов пункт за брзи антигенски тестови за SARS CoV-2 кој е на нова локација, во просториите на Месната заедница Панде Кајзерот , во близина на зградата на ЈЗУ Центар за јавно здравје Битола. Просторот и тестовите се обезбедени од Општина Битола и истите се бесплатни за граѓаните. Закажувањето на термин за брзи тестови за докажување на антиген за SARS CoV-2 во брис се прави преку матичен лекар во системот ,, мој термин,,. Работното време во пунктот ќе биде од понеделник до петок, од 12:00 до 16:30 часот. Планирано е дневно да се обезбедуваат по 30 термини за тестирање.

Пунктот за PCR тестирања и понатаму останува да функционира во Амбулантата на ОУ Даме Груев, како и досега. Односно сега ќе бидат во функција три пунктови и тоа: 1. Амбулантата на ОУ Даме Груев, како и досега -PCR тестирање 2. Месна заедница Панде Кајзерот во близина на ЈЗУ Центар за јавно здравје Битола- брз антигенски тест 3. Дом за народно здравје - брз антигенски тест. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани