22 нови тактилни слики за лицата со оштетен вид во битолскиот Завод и Музеј

Декември 03, 2021

По повод 3ти декември, Меѓународен ден на лицата со попреченост, Завод и музеј Битола, презентираше 22 нови тактилни слики изработени за лицата со оштетен вид.

На паноата се поставени текстови на брајово писмо, тактилни слики, фотографии и текст.

FB IMG 1638559592121

Изложбата може да се посети со закажување во мали групи. Во рамките на проектот се изработени и 22 нарации со описи за предметите и 22 видеа на знаковен јазик.

FB IMG 1638559586761


Раководител на проектот Тактилна изложба со мотиви од постојаната поставка на НУ Завод и музеј Битола е  Ирена Ружин, а координаторЈове Парговски. Проектот е поддржан од Министерството за култура


FB IMG 1638559581912

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани