Webp.net gifmaker

Отпочнува постапката за изградба на нов ски центар на Пелистер

Јули 05, 2021

 

Директорот на ХМС Стрежево, Менде Граматковски и министерот за локална самоуправа Горан Милевски, го потпишаа  договорот со кој се одобруваат финансиски средства за изработка на проект за изведба на нов ски центар на Пелистер.
 
-Преку меѓународен тендер ќе се избере реномирана проектанска куќа која ќе изработи проект за изградба на модерен ски центар кај Нижеполе. Со проектот треба да се дефинираат трасите каде ќе се изгради новиот ски центар со повеќе стази за скијање со една жичара и минимум два ски лифтови, информираше министерот за локална самоуправа Горан Милевски
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани