Градските власти го пошумија Драгор

Реката Драгор не беше на агендата за Денот на дрвото, но градските власти исто како да го пошумија. Негрижата за одржување на речното корито направи реката да наликува на Амазон.
20170718 143708
Обрасната е со треви високи неколку метри и полна со смет. Лути односот на општината која и покрај новинарските прашања и критиките на граѓаните не одговори дали воопшто планира да ја исчисти реката.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани