Ифрит

Битолскиот градоначалник, Владимир Талески, и на три дена пред локалните избори  и неговото заминување не успеа да го исчисти ѓубрето од градот . Вдолж улицата „Партизанска“ има купишта од паднати…
Фотографијата направена денеска, напладне, во дворот на ОУ„Гоце Делчев“ во Битола, е најдобрата илустрација за несовесноста на битолските возачи кои своите автомобили буквало ги паркираат во дворот на училиштето ,…
Граѓаните на улиците во некои населби низ Битола, после секој дожд, газат во вирови. Својот револт обично го изразуваат на социјланите мрежи. Ви ја пренесуваме фотографијата објавена на ФБ групата…
Несовесни граѓани ги крадат бехатон плочките кои ги поставија од општината на една споредна патека кај населбата Брусничка по барање на жителите.
За овој јаболкобер останаа празни и гајбите и џебовите на овоштарите од Преспа.
Реката Драгор не беше на агендата за Денот на дрвото, но градските власти исто како да го пошумија. Негрижата за одржување на речното корито направи реката да наликува на Амазон.
Страница 30 од 30

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани