Учениците во основните училишта нема да носат маски на школо

Март 16, 2022

Учениците во основните училишта се ослободуваат од обврската да носат маски на училиште, но тоа не важи за наставниците и техничкиот персонал, препорача денес Комисијата за заразни болести. Претседателот Александар Петличковски рече дека оваа препорака нема да биде задолжителна и доколку некое од децата сака да продолжи да носи маса тоа може да го стори.

Исто така донесена е препорака за зголемување на капацитетот на исполнетост во затворените објекти како опери, театри, кина и друго од 50 на 70 проценти. А третата препорака е укунување на сертификатите за посета на угостителски објекти на отворено. Препораките ќе бидат доставени до Главниот кризен штаб и од таму на Влада за да бидат донесени во најкус можен рок.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани