Webp.net gifmaker

Колку и да изгледаат на прв поглед разочарувачки денешниве 132 нови случаи, сепак веќе ги забележуваме првите знаци на исцрпеност на трендот, пишува во своите математичко-статистички  анализи редовниот професор на Техничкиот факултет во Битола, д-р Дејан Трајковски, без да навлегува во медицинските аспекти.

Од фаза на забавување, заразата влегува во фаза на забрзување. За 7 до 10 дена ќе се знае дали ќе има промени на долгорочниот надолен тренд на КОВИД-19, вели во математичко статистичките анализи, редовниот професор од Техничкиот факултет во Битола, д-р Дејан Трајковски. Според него, ова е резултат на несоодветното оденсување на дел од граѓанте за време на Првомајските празници.

Почнаа да се вршат нови анализи на Одделението за лабораториска дијагностика при Клиничката болница од Битола, соопшти портапролката Сузана Конеска.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани