2win800x200

Нови анализи во Одделението за лабораториска дијагностика при Клиничка болница-Битола

Март 22, 2018

Почнаа да се вршат нови анализи на Одделението за лабораториска дијагностика при Клиничката болница од Битола, соопшти портапролката Сузана Конеска.

 

“Станува збор за многу важни анализи за здравјето на пацинетите, и тоа D-dimer (се работи во плазма), Toatal ige (во серум), Free PSA (се работи во серум), BNP (се работи во плазма), витамин Б12 (исто така во серум), витамин Д (се работи во серум), инсулин (се работи во серум) и липаза во серум. За подетални информации пацинетите можат да се информираат во Одделението за лабораториска дијагностика“, рече портпаролката Конеска.

Со ова се зголемува спетарот на крвни анализи кои можат да се направат на ова одделение во Клиничката болница во Битола.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани