2win800x200

Старите лоши навики ги затрупаа новите контејнери

Август 24, 2021

Ниту новите современи подземни контејнери поставени на улицата "Васко Карангелевски" не ги променија старите навики на некои наши сограѓани

 Наместо внатре, ѓубрето се остава до контејнерите, па другите не можат да се доближат за да го фрлат отпадот во отворот предвиден за тоа.
 
Апла.мк често пишува за вакви појави,  за уништување на урбаната опрема, за дивеење по сообраќајниците, за  кршење на детските паркови, а голем дел од граѓаните ги осудуваат овие несовесни и вандалски постапки, бараат поголеми контроли од полицијата и надлежните инспекции и високи казни за сторителите
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани