2win800x200

Гена Теодосиевска, уметнички директор на фестивалот „Браќа Манаки“:

-Се надевам дека еден ден фестивалот ќе има канцеларија во Битола и дека ќе има луѓе од Битола кои ќе ја водат таа канцеларија.

Ние имаме една мала канцеларија, да не кажувам колку на колку и осум –девет луѓе работиме во неа во просториите на Агенцијата за филм . И тоа е срамота на еден фестивал со 38 годишна традиција.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани