2win800x200

10 милиони денари за отпочнување на реконструкцијата на Офицерскиот дом

Ноември 22, 2017

Владата отвори посебна ставка во буџетот на име Офицерски дом  на која засега се ставени 10 милиони денари за стартот на реконструкцијата на Офицерскиот дом, а и понатаму ќе се издвојат уште средства за целосна санација на објектот, изјави министерот за култура Роберт Алаѓозовски.

 

-Отворивме посебна ставка во буџетот со име Офицерски дом, засега на таа ставка алоциравме 10 милиони денари што е доволно за работите околу самиот проект на реконструкција, санација и реставрација на Домот да почнат. Се договориме доколку работите течат со забрзано темпо, спремни сме понатаму со пренамени, реконструкција на буџетот да ја одржиме понатамошната реконструкција на Офицерски. Се е во рацете на стручните служби и на нареден состанок со градоначалничката на Битола ќе договориме на кој начин овие средства технички ќе се споведуваат, кој ќе биде носител и изведувач на проектот- рече Алаѓозовски. .

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани