2win800x200

Денес

Екс министерот за животна средина Зоран Шапуриќ рече дека скулптурата мечка поставена на Пелистер, како заштитен знак на планината, во негово време додека го водел ресорот, била певтино направена за…
Со цел да се поттикне учеството на учениците во училишниот живот, да се подобри животот во училишната заедница и да се поттикне демокртската клима се организира Ден посветен на граѓанското…
АД Електрани на Северна Македонија е избрана за најдобар понудувач на електрична енергија од страна на универзалниот снабдувач ЕВН Хоум.
              Зајакнување на демократската клима во училиштето,поттикнување на  одговорноста кај учениците за состојбите и условите во училиштето и заедницат, како и зајакнување на  нивната…
НУУБ „Св. Климент Охридски“  - Битола во соработка со пчеларското здружение „Нектар “од Битола организираат промоција на „Пчеларски календар“ од авторите проф. д-р Александар Узунов од Факултет за земјоделски науки…
Претставата „Жени“, документарен театарски проект по текстови на жени болни од рак, во режија на Софија Ристевска Петрушева, продолжува да ја полни салата во „Интимен театар“ во Битола. Ова е…
Дебати за антикорупција, и за активна борба против корупцијата,  работилница –Имам  право да го кажам своето мислење, квиз –Правата на децата и нивните обврски, спортски натпревар-Играта е мој свет– Имаме…
Општина Могила, започна реконструкцијата и рехабилитацијата на регионалниот патен правец кој ги поврзува населените места Могила и Радобор. „Со реконструкцијата на овој регионален патен правец се подобрува безбедноста во сообраќајот…
Во ОУ ,,Браќа Миладиновци“ с.Добрушево Општина Могила беше отворена медиотека за потребите на учениците и наставниците во воспитно-образовниот процес. Медиотеката ќе ја користат учениците од прво до деветто одделение кои…
Мртво новороденче било донесено вчера од страна на родителите во Клиничката болница во Битола, соопштија од Битолската полиција. Вчера околу 13,35 часот од Болницата во СВР Битола било пријавено дека…
Во 15,40 часот во Битола беше почувствуван земјотрес чиј епицентар беше во Грција. Епицентарот беше на осум километри северозападно од Лерин, односно на 21 километар јужно од Битола. Јачината беше…
Гого Видимче директорот на Пелагонискиот плански регион по чија иницијатива се изгради новиот детски парк во Битола најавува дека полицијата е во акција да ги открие вандалите кои ноќеска се…
Локалното мнозинство и опозицијата денес расправаа за развојните планови на Општина Битола во периодот од 2020 до 2022 година. Опозицијата обвини дека едно од главните ветувања што било дадено уште…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани