Ифрит

Речиси  покрај секој  контејнер низ градот постојано  се остава гломазен отпад - стар мебел, дограма, електрични апарати, санитарии и друго. Покрај грдата слика, се отежнува движењето на пешаците, затоа што…
За непочитување на здравствените протоколи и во угостителски објект во Битола,  поднесена е  кривична пријава, а прекршочна за пречекорување на работното време на еден локал.  Државниот пазарен инспекторат ќе продолжи…
    Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 8 нови случаи на COVID-19:
Во заедничка акција на концесионерот ЈП "Стрежево" со Државната риболовна контрола на Македонскара риболовна федерација, поднесени се повеќе пријави за незаконски риболов на акумулацијата "Стрежево"
  Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 7 нови случаи на COVID-19 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани